bild från classic festival på mantorp park

Bilder från Classic Festival på Mantorp Park 25 augusti 2019

Bilder från Classic Festival på Mantorp Park 25 augusti 2019. I samband med tävlingen firades Mantorp Park 50 år som racerbana. Premiärtävlingen ägde rum 30-31 augusti 1969. Jag var där tillsammans med min pappa. Det är ju inte några glasklara minnen från den tävlingen, men det var i alla fall det första av många besök på Mantorp Park. På Svensk Racing finns resultatlistan från den tävlingen.  Det var riktigt härligt att se depåområdet så fullt med gamla härliga bilar. Under söndagen tävlades för fullt hela dagen med allt från blåröksrykande 2-takts SAAB till hästkraftsstinna F2 racers från 80-talet. Även den spännande klassen Legend Cars racade under söndagen. På Svensk Racing finns ett utförligt reportage samt resultat från alla klasser.
Bilderna hittar ni här<<<

Följ SvenskMotorsportFoto i sociala medier
Facebook // Instagram // Twitter // Youtube

 

Bilder från Grande Finale på Mantorp Park 5 oktober 2019

Årets avslutning på racingsäsongen med eliten i svensk racing 2019. Här finns bilder från Porsche Carrera Cup Scandinavia, TCR Scandinavia, GT4 Scandinavia, V8 Thunder Cars, Ginetta GT5 Challenge och Formula Nordic.

Kika på mer bilder här

Följ SvenskMotorsportFoto i sociala medier
Facebook // Instagram // Twitter // Youtube

East Sweden Rally – Bilder från SS11 Bäck 2

Jag fotograferade sista sträckan på ESR-rallyt i skogen mellan Skeda Udde och Harldsbo.

Jag blir alltid så fascinerad av att besöka rallytävlingar, mitt ute i ingenstans finns det funktionärer som ser till att man parkerar på rätt ställe och att man hittar fram till vägsträckan där rallyekipagen far fram i skogen.

Där jag var och fotograferade var det kanske 200 personer som tittade på slutsträckan på tävlingen.
Det var sekundstrid på slutet, efter att kört ca 10 mil i tävlingstempo så segrade Patrik Flodin med
4,4 sekunder före dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson och säkrade därmed SM-guldet i värstingklassen.

Följ SvenskMotorsportFoto i sociala medier
Facebook // Instagram // Twitter // Youtube

East Sweden Rally – bilder SS1 Stångebro

Lite bilder från East Sweden Rally. I fredags kördes det Rally i Linköping. Riktigt kul att se så många åskådare kring cykelbanorna på Stångebrofältet som såg sverigeeliten i rally göra upp om årets SM-guld Och vädret var ju riktigt bra det med

Lite bilder från East Sweden Rally. I fredags kördes det Rally i Linköping. Riktigt kul att se så många åskådare kring cykelbanorna på Stångebrofältet som såg sverigeeliten i rally göra upp om årets SM-guld Och vädret var ju riktigt bra det med.

Följ SvenskMotorsportFoto i sociala medier
Facebook // Instagram // Twitter // Youtube

Film från Drag Revival Mantorp Park 26 & 28 juli 2019

I stället för att ligga på en sandstrand tillbringade jag några dagar på Mantorp Park och kikade på Dragracing. Det är första gången på säkert 40 år som jag sett dragracing live. Tyvärr kan filmen inte förmedla känslan av hur det är att stå 2-3 meter från bilarna när dom släpper loss 1000-tals hästkrafter. Det känns i hela kroppen på ett sätt som är väldigt svårt att beskriva. På lördagen och söndagen kördes även två uppvisningsrepor med Top Fuel som är den absolut snabbaste klassen. Dom klarar av dom 400 meterna på ca 5 sekunder och utvecklar ca 8500 hästkrafter

Se mer filmer från SvenskMotorsportFoto här

Följ SvenskMotorsportFoto i sociala medier
Facebook // Instagram // Twitter // Youtube